Τετάρτη 1 Ιούλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
Προκλητική λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων

Το ΚΚΕ κατήγγειλε στη Βουλή τα φορομπηχτικά μέτρα της κυβέρνησης

Οι αγώνες των εργαζομένων πρέπει να είναι η απάντηση - αντεπίθεση στη φορολογική επιδρομή που επιχειρεί η κυβέρνηση μέσω της τροπολογίας που συζητήθηκε χτες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και περιλαμβάνει την αύξηση της έμμεσης φορολογίας που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση την προηγούμενη βδομάδα. Αυτό επισήμανε χτες στη συζήτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, καταψηφίζοντας τις ρυθμίσεις, υπέρ των οποίων τάχθηκαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ. Σημειώνουμε ότι η τροπολογία ενσωματώνεται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας περί «ενδομιλικών συναλλαγών».

Η κυβέρνηση με τις ρυθμίσεις αυτές «επιμένει στοχοπροσηλωμένα στη φοροεπιδρομή, στη λεηλασία την φορολογική απέναντι στα λαϊκά εισοδήματα», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος. Θύμισε μάλιστα ότι η κυβέρνηση μόλις την προηγούμενη εβδομάδα απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ για ενίσχυση του λαϊκού εισοδήματος και στη συνέχεια προχώρησε σε «μέτρα αύξησης της έμμεσης φορολογικής επιβάρυνσης». Ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι σύμφωνα με τις κυβερνητικές προβλέψεις «θα εισρεύσουν πάνω από 600 εκατομμύρια ευρώ μέσω της λεηλασίας της τσέπης των λαϊκών οικογενειών», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση «για να εξυπηρετήσει την ίδια της την πολιτική και να θολώσει τα νερά, βάζει και μια έκτακτη εισφορά για τους "κατέχοντες"» που αποτελούν «σταγόνες στον ωκεανό αφού τους έχει δώσει πολλαπλάσιες παροχές με άλλους τρόπους». Ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε πως «επιδεινώνεται η θέση των λαϊκών στρωμάτων» τα οποία αντιμετωπίζονται «με επιδοματική λογική και ταμεία φτώχειας». Κάλεσε τους εργαζόμενους «να μη δείξουν καμιά αυτοσυγκράτηση στο όνομα της κρίσης», αντίθετα «να αντεπιτεθούν και να αμφισβητήσουν τις αιτίες της που δεν είναι άλλες από το καπιταλιστικό σύστημα».

Αναφερόμενος σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις σημείωσε ότι «επεκτείνεται η συμμετοχή των Τοπικών Ενώσεων Δήμων και Κοινοτήτων στις Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα», ενώ «επεκτείνεται το leasing σε τομείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και στα νοσοκομεία» και «αυτή η επιλογή συμβάλλει, ενισχύει και στηρίζει τις μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της χρονομίσθωσης». Παράλληλα επιταχύνεται η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υφυπουργός Οικονομίας, Αντώνης Μπέζας, σημείωσε πως η κυβέρνηση «δεν παζαρεύει το μέλλον της χώρας», υποστηρίζοντας πως τα μέτρα «είναι δίκαια κατανεμημένα». Επισήμανε επίσης πως «τα μέτρα δεν είναι ευχάριστα και πριν από όλα για την κυβέρνηση γιατί αναλαμβάνει το πολιτικό κόστος, είναι όμως αναγκαία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ